Plejehjemsbesøg

Det hele startede, da min svigermor pga. brækket lårben blev visiteret til plejehjem. Hun boede i Fredensborg, men da vi i 2007 flyttede til Lindelse på Langeland, havde vi ønsket at hun komme ned til os. I løbet af ca. 1 uge var alt gået i orden og hun kom til Lindelse plejecenter, der var vores nærmeste nabo.

Fra 1. dag har Niels, og ind imellem også jeg, besøgt hans mor med mindst én af vores hunde. Trine var med hver gang og ofte kom Casper også med. Begge meget venlige og imødekommende Sealys, men Trine elsker kontakt og er ideel til de ældre, der gerne vil have hende op på skødet.

Det er jo velkendt, at mange plejecentre gerne ville have enten hund eller kat boende, men det er ikke altid praktisk muligt. Derfor er det til stor glæde for både beboere og en del af personalet, når vores ”siller” kommer.

Man kan se reaktionen på de ældre, øjnene lyser op og et stort smil breder sig i hele ansigtet, når deres 2 firbenede venner dukker op. Naturligvis er det ikke alle, der er lige glade for dyr, men Trine går ikke bare hen til alle. Enten går hun til dem, hun ved gerne vil klappe og snakke eller også hjælper Niels lidt på vej, ved at løfte hende op til de borgere, som ikke selv kan nå ned på gulvet til hende.

Min svigermor boede på demensafdelingen, hvor de kun var 8 beboere, men også de øvrige beboere fik tit besøg. Nogle gange gik Maja (svigermor) med Niels rundt på hele plejecentret og kontaktede de borgere, der gerne ville hilse og andre gange gik turen rundt om plejecentret med et lille hvil i haven.

En herre på centret, havde næsten ingen tale, men han lyste op og næsten ”hvinede” af glæde, når hundene kom. Han fik Trine på skødet og hun fik den største krammer af ham, mens han smilede over hele hovedet.

Hanne elskede ”hendes” Trine og der var altid en lille godbid parat. Rita syntes Trine var dejlig med hendes ”silkeører” og Astrid ville meget gerne klappe.

Maja døde i december 2012 og så stoppede de mange besøg. Trine har enkelte gange været med siden.

Jo, det er en fantastisk dejlig oplevelse for alle og det gør os lige så glade. En god ting, at man kan gøre glæde på så nem en måde og det koster intet, blot lidt tid.

Maja og Trine

Maja og Trine i haven

Rita hilser på Trine

Maja, Niels og hundene på tur rundt om plejehjemmet

Casper får et klap af Astrid