Pelspleje trimning

Sealyham terrierens pels er en kombination af smudsafvisende underuld og faste ruhårede dækhår. Den skal børstes en gang ugentlig og trimmes tre–fire gange om året – og så er en perfekt trimmet Sealyham terrier bare en ren nydelse.

Den der falder for racen efter at have set en charmerende vinder på en udstilling, bør tænke på, at sådan ser hunden kun ud en kort tid efter, at den har forladt trimmebordet.

Den, der derimod falder for racen efter en mudret skovtur eller en regnvejrspromenade på forblæste gader – ja, han eller hun er formentlig blevet ramt af ægte kærlighed, og så er det sikkert en god idé at uddybe bekendtskabet.

En Sealyham skal ikke vaskes, det affedter hårene og får dem til lynhurtigt at samle snavs op. Det er dog tilladt at skylle med lunkent vand, hvad der af og til kan være påkrævet.

Bortset fra helt specielle tilfælde (sorte oliepletter fra biler o.lign.) er det heller ikke nødvendigt at vaske en Sealyham – den er faktisk altid hvid (når den er tør). Selv om den kommer hjem snavset af jord efter en våd spadseretur, vil en aftørring med et håndklæde kunne fjerne det værste – kam og karte resten, når den er blevet tør. De stride hår kan nemlig ikke holde på almindelig snavs. Foruden trim ”til tiden” er det også en betingelse, at den bliver trimmet og ikke klippet eller skåret, samt at ejeren i det daglige sørger for i videst muligt omfang at fjerne underulden.

I dag er Sealyham terrier en lille, eksklusive race. Der registreres forholdsmæssigt få kuld om året, hvorfor man skal væbne sig med tålmodighed for at få den så længe ventede Sealyham terrier.

Men det lønner sig!

Et Casperbarn efter Trimning